Sunday, 1 May 2016

verbal intellegnce 89



179) major exporter and rice?
Ans: China
180) what is longitude?
Ans: (shown as a vertical line) is the angular distance, in degrees, minutes, and seconds, of a point east or west of the Prime (Greenwich) Meridian. Lines of longitude are often referred to as meridians)
181) Biggest city of Africa?
Ans: Algeria

182) Pakistan tested nuclear missile in what date.?
Ans) 28 may 1998 in chagi balochistan
183) Height of k2?
Ans: 8611m and 28,250feet.
184) WTO stands for.?
Ans) World trade organization.
185)How many non Permanente member of security concil.?
Ans) 15
186) first hadir book?
Ans) sahie bukhari
187) name the scandianavian country?
Ans) denmark norway etc 
188) what is GT Road mean who build it?
Ans) Grand truck road made by sher shah sori from khyber , kabulto karachi
199) hazart muhammd name repeated 5 , hazrt ibrahim 69 and hazrat musa 136 time.
200) k2 ki bulandi kya ha?
Ans) 8611m and 28,25feet
201) Nanga parbbat ki bulandi.?
Ans) 8126m.
202) Pak ma mardo or Artoo ki tadad kya ha??
Ans) 52 feesed mard 48 feesed urta.
203) Pushto zuban ki pali kitab.?
Ans) Pata khazana
204) pakistan k kul governer kitna tha?
Ans) 4 Governer
205) Total presidents of Pakistan?
Ans) 11 sadar
206) Pakistan ki sarzmeen pa sb sa pala trjuma kx na kia?
Ans)Sindhi zuban ma
207) Hazrat umar na apni sultanat ko kitna subo ma takseem kia?
Ans)8 subo ma.
208)Suba khaber puktoon khwa k kitna governer tha?
Ans)26 governer . First governer( sir jarj katgam)
209)Pakistan k kul kitna vzeer a azam tha?
Ans)23 tha. First name( laiquat ali khan)
210) 1- Find n if nP2=nP5
Ans)
2- F(x)=x is which type of equation?
Ans) Functional equation
3- 2014 world cup ks country me hoga?
Ans) Brazil
4- tan90=?
Ans) Undefined
5- Quran Pak me ktni manzlilain Hain?
Ans) 7 manzil haan
6-Hazrat Muhammad (S.A.W) ko ktni age me nabowat hasil hoe?
Ans) 40 saal ki umar ma
7- Hazrat Muhammad (S.A.W) ki pehli Biwi ka nam?
Ans) Hazrat khidja
8- if today is tomorrow then saturday is to what??
Ans) sunday
9- SAARC abb. ?
Ans)southa asian association of regional co-operation.
10- Deepest sea of the world?
Ans)
11- yastrub ks shehar ka old name tha?
Ans) Madina k
12- victoria desert kidhar hai?
Ans) Australia ma
13- world tallest building?
Ans) burj khalifa ( dubai)


14-1st Pak Army Chief?
Ans) General frank Messervy
15-Hazrat Ismail's father name?
Ans) hazrat ibrahiam
16-One to one functions is also called?
Ans) Onto function OR injuctive function.
17) Hazrat Muhammad (SAW) was the Military Ruler for how many years ???
Ans) 10 year.
211. Who invaded yamen....Khalifa name?
Ans:
212 .Compilation of Quran by whom?
Ans:

213. Muslim league 1946 elections on which basis?
Ans: Parlimetarial or bicarmel not confirm

214. MAPLE LEAF IS EMBLEM OF WHICH
COUNTRY?
Ans:

215. THEY ______ THE FLAG?
Ans:

216. ALEXANDRIA IS A PORT OF WHICH
COUNTRY?
Ans: Egypts.

217. WAKHAN IS CORRIDOR B/W PAKISTAN
AND?
Ans: Tajikistan and Pakistan.
218. 2013 agricultural rate?
Ans: 3.3%

<b:if cond='data:post.labels any (l => l.name == "Flower")'>
 <img src=’/img/flower.jpg’ />
<b:if/>

No comments:

Post a Comment