Friday, 22 April 2016
Gobi desert located in
29)Gobi desert located in?
Ans: Mongolia
30)Port alexandra located in?
Ans: Alaska In Usa
31)Number of island in indonesia?
Ans: 17508 or 18307
32)Largest dam of the world?
Ans: Gorge IN china
33)Height of Statue of Liberty?
Ans: 93 Meter
34)National flower of USA?
Ans: Rose
35)When RCD changed in ECO?
Ans: 1985
36)Largest producer of diamond which country?
Ans: Russia
37)Oldest city of the world?
Ans: Varanasi
38)Space shuttle was first launched in the year?
Ans: 1981
39)President of USA who was assassinated?
Ans: By people of usa
40)Nigra falls flew to which country?
Ans: new York america
41)Headquarter of FIFA?
Ans: Germany
42)Pari of Asia is?
Ans:
43)Previous name of SENTO?
Ans:
44)When was USSR established?
Ans: 1922
45)River Amazon flows from which place?
Ans: brazil
46)President of USA in WW1?
Ans: Thomas Woodrow wilson
47)Suez Canal lies between which river?
Ans: meditarian sea and red sea
48)First Noble prize holder?
Ans: Fedric passay and henry dunant in 1901
49)Which USA president visited china first time?
Ans: Richard nizon in 1972
50) Red carnald is the flower of which country?
Ans: American wild flower
51) Sin(180-x)=?
Ans:
52) d/dx(33x-73)=?
Ans:
53) hazrat muhammad S.W.S
Ans:
54) 1ST wife name?
Ans: Hazrat khadija
55) Criket board head name?
Ans: Shehryar khan
56)MAUWZATAIN ma kn kn C 2 surat ha?
Ans:
57) shimla confirnce ka maqsadd kya taa?
Ans: The Simla Conference1945 was a meeting between Viceroy and the major political leaders of India at Simla, India. Convened to agree on and approve the Wavell Plan for Indian self-government, it reached a potential agreement for the self-rule of India that provided separate representation to Muslims and reduced majority powers for both communities in their majority regions.
58) National assemble man totall arkan ki tadad?
Ans: 342
59)leader of opostion of national asemble?
Ans: Syed khursheed Ahmad shah of pppp.
60) 1st phly five wahi kahah nazil howii?
Ans: Moutain hira
61)location of desert of victoria
Ans: Mangolia
62) d/dx of cos(ab+c)
Ans:
63) d/dx of lncosx
Ans:
64) karakoram range is in which direction to pakistan.
Ans:
65) tsunami kis language ka word hai?
Ans: Japanese
66)Pakistan or Iran border ko kya kehty hain?
Ans: Tatflan
67) zakat and namaz become obligatory in?
Ans: 2 AH. & 2 Hijri. 624 AD.
68)derivative of log(log x)?
Ans:
68) hazrat ibraham k ktna beta tha .
Ans: 2 and total childrens 13
69) gawadar kis sa kharida gya tha ...
Ans: Oman 40 lac .
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment